בית ביפו מול הים

A

יפו מול הים, פרויקט של עבודת צוות ומסע משותף.

תכנון מודע אקלים, מאופק ונקי. במטרה למקסם את האור הטבעי, נוף הים והבריזה. החומרים נבחרו בכדי להוות רקע לצבעוניות המרהיבה של עבודות אמנות ישראלית, ופרטי ריהוט,  שנאספו במשך השנים, עבודות האמנות, מעניקות מימד נוסף ומייחדות את החלל……הדירה הפכה לבית.

צילום: שי אפשטיין

כניסה, דלת ירוקה, ציור של שי אזולאי.

כניסה, דלת ירוקה, ציור של שי אזולאי.

3

תוכניות לפני ואחרי ביחד copy

דירה בבניין שנבנה בשנת 1936, בהשראת, ה"סגנון הבינלאומי", הבניין, נבנה מול בית החולים דונולו ע"י ד"ר פואד איסמעיל דג'אני, ושימש כמגורי הרופאים. הדירה, בשטח של כ 120 מ"ר כללה חלוקה של חללים פנימיים שמנעו חדירת אור טבעי. תכנון מודע אקלים, בוחן ראשית את הקשר לסביבה לתנאים המשפיעים על איכות החיים. מטרת השיפוץ הייתה פתיחות, לשאוב את הים פנימה ולהעניק תחושה מודרנית ונקייה, על ידי איחוד של החללים וכך לאפשר, זרימה של אור, בריזה ונוף. לצורך כך, הדירה המשתרעת על פני קומה שלמה, פורקה כליל. נותרו בה רק הקורות והעמודים. כל הקירות והתקרות הכפולות, נשברו וכל התשתיות הוחלפו. תוך כדי כך, הותקנה גם מערכת חימום תת ריצפתית.

החלוקה החדשה והרחבת הפתחים אפשרה כניסת אור מדרום, שהיה חסום בתחילה, ומשב בריזה נהדרת בכל שעות היום ממערב וצפון. שחוסכת בעלויות חשמל ומיזוג. הקירות והמחיצות, שנוספו נותקו מהקורות כך כובד המבנה המקורי התקרה בגובה שלושה וחצי מטר, נחשפה,ומעבר האור והאוויר התאפשר.

החללים הציבוריים מוקמו אל מול נוף הים, החללים הפרטיים, חדרי השינה והרחצה, מוקמו בחלק האחורי, את החלל מפריד קיר מכיל, שבתוכו שולבו מערכות המיזוג ואחסון. הקיר מנותק ע"י מחיצת זכוכית מהקורות.  על ידי כך, התאפשרה חלוקה לשני אגפים המקנים את אותה פרטיות והרגשת המרחב גם כאשר 'הילדים' הבוגרים מתארחים.

האור משתנה במשך שעות היום ומשנה את הגוונים בחלל, בקירות הפנימיים נפתחו פתחים אנכיים, שמאפשרים זרימה של אור נוף ואוויר טבעי אל החדרים. בשקיעה, השמש האדומה נשקפת על הזכוכיות המנתקות. מראה מרגש בכל פעם מחדש .

ריצפת המוזיקה הירוקה הוזמנה על פי דוגמה שנלקחה מן הרצפה המקורית. אל הריהוט שרובו אוספים, שרכשו במשך השנים, הותאמו רהיטים שנבנו בהזמנה מיוחדת. הדלתות, נרכשו בשוק הפשפשים שופצו והותאמו לתכנון, מתוך חשיבה בת קיימא 'Respect, Reduce, Reuse, Recycle'

7

על הקיר מעל שידה משנות החמישים, ציור שמן של דני טבק

5

4

קשת הצבעים נעה בין ירוקים תכולים, לכחול הים, ארונות נצבעו בתכלת מעושן, ממול על הקיר צילום של אסף עברון. המטבח בעבודת נגרות,

31

31

על קיר הסלון מעל הספה האדומה ציור של גיל שני ולצידו  עבודה  של רפי לביא. מעל מכתבה שיוצרה משנות החמישים  ע"י חברת Heywood Wakefield ציור של דני טבק,מימין עבודה של  גל וינשטיין, ושתי עבודות  של דוד עדיקא.

הדלתות המפרידות בין החדרים נקנו בשוק הפשפשים, הדלתות הישנות הותאמו לתכנון שופצו נצבעו בלבן ושובצו בזכוכית ישנה. בחדרי הרחצה, הדלתות הותקנו על מסילות הזזה. דלת הכניסה נצבעה בצידה החיצוני בירוק וכל פתיחה, מחדירה פרץ צבע נוסף.

את החלל מפריד קיר מכיל שבתוכו שולבו מערכות המיזוג ואחסון. 'הקיר' מנותק ע"י מחיצת זכוכית מהקורות ויוצר ציר מבט אל פנים החלל. במבואה ניצב שולחן משנות החמישים ששולב בתוך ספרייה מודרנית שתוכננה ממדפי עץ ומוטות פליז בין ריצפה לתקרה.

9

חדר השינה מופרד מהחלל המרכזי באמצעות דלת מתקפלת מיוחדת שנפתחת כלפי פנים, ובכך אינה יוצרת בזבוז של מקום ומאפשרת את מראה הנוף.  על הקיר עבודה של ורדי כהנא. וממול ציור של יורם קופרמינץ – 'אני אוהב אותך'

חדר שינה copy

12

מבט אל חדר הרחצה, דלת הזזה מפרידה משולבת בנגרות הארונות. שלוב בין שימור לחדש, אוסף רהיטים לצד פרטים חדשים שנבנו בהזמנה.  חדר הרחצה חופה בפסיפס צבעוני, ניתוקי זכוכית צרובה מאפשרים אור דרומי.

Untitled-1 copy

35

 

בקירות הפנימיים נפתחו פתחים אנכיים שמאפשרים זרימה של אור. אוויר טבעי אל החדרים. נוף הים משתקף פתיחת המעבר מאפשר סיפוח החדר לחלל הציבורי ומעבר אוויר .

מבט אל החלל המופרד על ידי 'הקיר המכיל' מימין  ציור של דניאלה רודריגז כהן.

17A

16

מבט צירי , לעבר חדר השינה והמבואה

 

19

11

אור משתנה בכל שעות היום

21

22

23

365  שקיעות  שונות בשנה, הטבע מושלם

הזדמנות להודות לצוות המבצעים:

הנדסה: סמואל קונסטרוקציה

קבלנים: לואי ונאהל קוזמאר Quzmar.

נגרות: נגרית יעקב גנדי מעפולה.

עבודות הפליז: אברהם רומנו.

גופי תאורה: שוקי פוגל.

מרצ'אלו מחברת אלוני: טראצ'ו.

פאז דלתות יפו.

אלומיניום: חתוקה אלומיניום

מודעות פרסומת

סגור לתגובות.