בית ביפו מול הים

9

יפו מול הים, פרויקט של עבודת צוות ומסע משותף.

תכנון מודע אקלים, מאופק ונקי. במטרה למקסם את האור הטבעי, נוף הים והבריזה. החומרים נבחרו בכדי להוות רקע לצבעוניות המרהיבה של עבודות אמנות ישראלית, ופרטי ריהוט,  שנאספו במשך השנים, עבודות האמנות, מעניקות מימד נוסף ומייחדות את החלל……הדירה הפכה לבית.

צילום: שי אפשטיין

כניסה, דלת ירוקה, ציור של שי אזולאי.

כניסה, דלת ירוקה, ציור של שי אזולאי.

3

תוכניות לפני ואחרי ביחד copy

דירה בבניין שנבנה בשנת 1936, בהשראת, ה"סגנון הבינלאומי", הבניין, נבנה מול בית החולים דונולו ע"י ד"ר פואד איסמעיל דג'אני, ושימש כמגורי הרופאים. הדירה, בשטח של כ 120 מ"ר כללה חלוקה של חללים פנימיים שמנעו חדירת אור טבעי. תכנון מודע אקלים, בוחן ראשית את הקשר לסביבה לתנאים המשפיעים על איכות החיים. מטרת השיפוץ הייתה פתיחות, לשאוב את הים פנימה ולהעניק תחושה מודרנית ונקייה, על ידי איחוד של החללים וכך לאפשר, זרימה של אור, בריזה ונוף. לצורך כך, הדירה המשתרעת על פני קומה שלמה, פורקה כליל. נותרו בה רק הקורות והעמודים. כל הקירות והתקרות הכפולות, נשברו וכל התשתיות הוחלפו. תוך כדי כך, הותקנה גם מערכת חימום תת ריצפתית.

החלוקה החדשה והרחבת הפתחים אפשרה כניסת אור מדרום, שהיה חסום בתחילה, ומשב בריזה נהדרת בכל שעות היום ממערב וצפון. שחוסכת בעלויות חשמל ומיזוג. הקירות והמחיצות, שנוספו נותקו מהקורות כך כובד המבנה המקורי התקרה בגובה שלושה וחצי מטר, נחשפה,ומעבר האור והאוויר התאפשר.

החללים הציבוריים מוקמו אל מול נוף הים, החללים הפרטיים, חדרי השינה והרחצה, מוקמו בחלק האחורי, את החלל מפריד קיר מכיל, שבתוכו שולבו מערכות המיזוג ואחסון. הקיר מנותק ע"י מחיצת זכוכית מהקורות.  על ידי כך, התאפשרה חלוקה לשני אגפים המקנים את אותה פרטיות והרגשת המרחב גם כאשר 'הילדים' הבוגרים מתארחים.

האור משתנה במשך שעות היום ומשנה את הגוונים בחלל, בקירות הפנימיים נפתחו פתחים אנכיים, שמאפשרים זרימה של אור נוף ואוויר טבעי אל החדרים. בשקיעה, השמש האדומה נשקפת על הזכוכיות המנתקות. מראה מרגש בכל פעם מחדש .

ריצפת המוזיקה הירוקה הוזמנה על פי דוגמה שנלקחה מן הרצפה המקורית. אל הריהוט שרובו אוספים, שרכשו במשך השנים, הותאמו רהיטים שנבנו בהזמנה מיוחדת. הדלתות, נרכשו בשוק הפשפשים שופצו והותאמו לתכנון, מתוך חשיבה בת קיימא 'Respect, Reduce, Reuse, Recycle'

7

על הקיר מעל שידה משנות החמישים, ציור שמן של דני טבק

5

4

קשת הצבעים נעה בין ירוקים תכולים, לכחול הים, ארונות נצבעו בתכלת מעושן, ממול על הקיר צילום של אסף עברון. המטבח בעבודת נגרות,

31

31

על קיר הסלון מעל הספה האדומה ציור של גיל שני ולצידו  עבודה  של רפי לביא. מעל מכתבה שיוצרה משנות החמישים  ע"י חברת Heywood Wakefield ציור של דני טבק,מימין עבודה של  גל וינשטיין, ושתי עבודות  של דוד עדיקא.

הדלתות המפרידות בין החדרים נקנו בשוק הפשפשים, הדלתות הישנות הותאמו לתכנון שופצו נצבעו בלבן ושובצו בזכוכית ישנה. בחדרי הרחצה, הדלתות הותקנו על מסילות הזזה. דלת הכניסה נצבעה בצידה החיצוני בירוק וכל פתיחה, מחדירה פרץ צבע נוסף.

את החלל מפריד קיר מכיל שבתוכו שולבו מערכות המיזוג ואחסון. 'הקיר' מנותק ע"י מחיצת זכוכית מהקורות ויוצר ציר מבט אל פנים החלל. במבואה ניצב שולחן משנות החמישים ששולב בתוך ספרייה מודרנית שתוכננה ממדפי עץ ומוטות פליז בין ריצפה לתקרה.

9

חדר השינה מופרד מהחלל המרכזי באמצעות דלת מתקפלת מיוחדת שנפתחת כלפי פנים, ובכך אינה יוצרת בזבוז של מקום ומאפשרת את מראה הנוף.  על הקיר עבודה של ורדי כהנא. וממול ציור של יורם קופרמינץ – 'אני אוהב אותך'

חדר שינה copy

12

מבט אל חדר הרחצה, דלת הזזה מפרידה משולבת בנגרות הארונות. שלוב בין שימור לחדש, אוסף רהיטים לצד פרטים חדשים שנבנו בהזמנה.  חדר הרחצה חופה בפסיפס צבעוני, ניתוקי זכוכית צרובה מאפשרים אור דרומי.

Untitled-1 copy

35

 

בקירות הפנימיים נפתחו פתחים אנכיים שמאפשרים זרימה של אור. אוויר טבעי אל החדרים. נוף הים משתקף פתיחת המעבר מאפשר סיפוח החדר לחלל הציבורי ומעבר אוויר .

מבט אל החלל המופרד על ידי 'הקיר המכיל' מימין  ציור של דניאלה רודריגז כהן.

17A

16

מבט צירי , לעבר חדר השינה והמבואה

 

19

11

אור משתנה בכל שעות היום

21

22

23

365  שקיעות  שונות בשנה, הטבע מושלם

הזדמנות להודות לצוות המבצעים:

הנדסה: סמואל קונסטרוקציה

קבלנים: לואי ונאהל קוזמאר Quzmar.

נגרות: נגרית יעקב גנדי מעפולה.

עבודות הפליז: אברהם רומנו.

גופי תאורה: שוקי פוגל.

מרצ'אלו מחברת אלוני: טראצ'ו.

פאז דלתות יפו.

אלומיניום: חתוקה אלומיניום

בית קיסריה רח' בטופז

עיצוב פנים ותכנון נוף ,יחד עם מעצב הפנים גו' אביסרה ,לבית דו משפחתי צמוד קרקע  בקיסריה.

אדריכלות| מרק בובורוביץ ושמוליק דיוודסון. 

התכנון כלל פרטי נגרות מיוחדים, סקיילייט, תכניות ומפרטי אלומיניום מעקות דלתות לרבות חומרי ריצוף וחיפויים.

צילום: בני כחלון


14a

22

בית ברח' טופז TWO

עיצוב פנים  ותכנון גינה לבית דו משפחתי צמוד קרקע ליד חורש טבעי ושטח ירוק פתוח בקיסריה.

עיצוב-פנים-לבית-בקיסריה

תכנון פנים הבית כלל תכנון של כל החלל כגון: פרטי נגרות מיוחדים תכנון חדרי אמבטיה,מפרטי אלומניום. חומרי חיפוי, מעקות וכו.

אדריכלות | מרק בובורוביץ ושמליק דוידסון.

הבית שימש גם כחלל תצוגה לאמנות מודרנית.

צילום| בני כחלון, גידעון אשל


 

 

עבודות של האמן גיל שני.


מבט על החלל הפתוח וחדר המדרגות.

עבודת אמנות של האמן משה גרשוני,


מבט לעבר חדר השינה וחדר הרחצה,

חלל פתוח והנוף הנשקף מכל חלון ומוכפל במראות.

גינות

+ גינות, חדרים "חיצוניים" בדיוק כמו חללי הבית , סלון ומטבח חיצוניים, איזור משחקים ובוסתן. תפיסת תכנון זו יוצרת חיבור בין פנים וחוץ. מטשטשת את גבולות המתאר החדים. מדגישה את מערכת היחסים ההדדית של בית-גינה. מחדירה פנימה אל תוך הבית ריחות צבעים ותמונות נוף מתחלפות. לפעמים מספיק רק עץ צאלון נאה אחד לרגש ולשנות בית שלם.

דק מעץ איפאה בריבועים ועל הפרגולה צומח אלמון הודי.


גינת גג מעל חניה בתל אביב במסגרת המשרד של היידי ארד אדריכלות ועיצוב פנים




בית בקיסריה גן סביב הבית

בית קיסריה רח' האודם

עיצוב פנים ונוף, שינוי בבית צמוד קרקע המשתרע על פני מגרש ששיטחו 900 מ"ר. הגן מקיף את המבנה. הפרוגראמה שהוגדרה עסקה בחיבור הבית לגן, פתיחת פתחים לזרימת אוויר ואור , צירי צפייה לגן ולברכה. הקו המנחה יצירת מוקדי אירועים וחוויות ביתיות, חיבור בין פנים לנוף, שיקום הבריכה וסביבתה, יצירת כניסה מעניינת לבית, תוך הקפדה על שימור הקיים בגן והוספה ליצירת מכלול אחד שלם.

שתי אופציות לתכנון הגינה

33

בימים אלו אנו עוסקים בעיצוב  פנים המבנה. מתוך רצון לשמר מקסימום ולכבד את הנוכח. ריצוף האבן יישאר למעט חיבור לדק. וזאת מתוך גישה של תכנון בר קיימא.

עיצוב הבית מושתת,  בתכנונו המקורי סביב נישה גדולה ומרכזית, כך נוצר ציר סיבובי, לאותה נישה יצקנו תוכן של אזור שמיעת מוזיקה ומצידה השני אח ואזור ישיבה. סביב הברכה הותקנו משטחים גדולים של אבן אפורה לצד דק מעץ תיק. הדק ממשיך פנימה לתוך הבית ויוצר נקודות המשך.

הזדמנות להודות לצוות המבצע

בניה: אריאל בניה.

עבודות עץ: סתיו יער.

אבן: נירה בר מחברת פלגסטון

בית ברח' הזית

27

בית דו משפחתי, "בשכונות של פעם" צופה לנוף ים מדהים.
מגורים עם נוף ים משולים למגורים בתמונה משתנה, בכל שעה ובכל יום, הצבעים האור והכחול מתחלפים ללא הרף.
אדריכלות, עיצוב פנים ונוף, שינוי בית צמוד קרקע באשדוד.

החלל שונה וגדל ונוספה קומה שהכפילה את שיטחו של הבית. פרוגרמה למשפחה בת 6 נפשות נבנתה סביב ציר המחבר את נוף הגינה והים. נפתחו חלונות שנשקף מהם נוף עצים, שיחים ואור. "משרביות" עשויות ממרשי עץ מצלות את החלונות הגדולים. דלת אדומה נפתחת לתוך החלל המתוכנן כלופט. החללים גבוהים ונקיים. עץ הוא אחד החומרים החשובים בפרויקט חלק מן החלונות חופו במרישי עץ להקנות פרטיות והצללות. מדרגות קלות מושכות את המבט מעלה לעבר חלל עבודה פתוח המשקיף לים ולמרפסת מחופה בדק, ומשם הלאה לאזור ההורים הפרטי לישיבה בבריזת אחה"צ ולצפייה בשקיעות מרהיבות.

צילום: ויליאם סולטן

חזית מערבית ודרומית , מסגרות מעקות ושמשרביה : אולג נירוסטה

14

אלמון ההודי גדל והתעבה במשך הזמן

Untitled

7

קומת הקרקע לאחר השינוי

8

קומה א' לאחר השינוי

ארונות מטבחי דקור. עבודת נירוסטה: 'אולג נירוסטה'

הזדמנות להודות לצוות המבצע:

בניה: נסיים אברהים מרזוק.

מדרגות: קו נבון

מטבחי דקור

סניטריה: חרש

מסגרות נירוסטה: אולג נירוסטה.

גלריה עינגע INGA גלריה לאמנות מודרנית

גלריית עינגעINGA

אדריכלות -אסף גוטסמן עיצוב פנים ציפי יעבץ-חן

גלריה בבנין בסגנון הבין לאומי (באוהאוס) ששופץ .

עיצוב פנים לגלריה לאמנות מודרנית. בעזרתה של מעצבת התאורה נועה לב נבחרו פנסים המאירים באור קטפתי את חללה הגבוה של קופסא לבנה חפה מקישוטים. ציר אורך מאפשר מבט  אחד אל החצר ומבט שני להתרחשות הפעלתנית של דרום העיר.

קישור לאתר הגלריה

עטיפות חדשות

אדריכלות ותכנון נוף שיפוץ מבנה והפיכתו לעדכני. יחד עם מעצב הפנים גו' אביסרה. מבנה דו משפחתי באשדוד משנות השבעים והפיכתו למבנה עדכני.

מבלי לפגוע או לשנות את פנים הבית. הפרוגרמה שהוגדרה עסקה בהצללות לצד מערב ומזרח. בבניית מרפסת המשנה את מערך היחסים בין המבנה והגינה. תוכננו תריסים לכל המבנה שתפקידם כפול, הצללה והדגשת קו אחיד לכל הבית.
נבחרו חומרים קלים לתחזוקה מרשיי אלומיניום וקורות פלדה.

ע

בניני הבלוקים וכמותם נבנו בארץ בכל מקום ובכל פינה. אנו עסוקים במס' מבנים באותו רחוב  במטרה לשנות את חזות המבנה. "עטיפות המבנה". שינויים שישנו את מרקם הרחוב . שינוי צבעוניות ופונקציה.

שיטת "הלגו" פונקציות משתנות וכל מבנה יכול להחליט על הפונקציות הנדרשות כגון: הצללת פרגולה לכניסה, מדרגות, כיסוי חלונות המאפשר תריסים סמויים וכו'